isimli bu blog, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu TUR 102 Türkçe II dersinin projesi olarak ŞİRVAN TIFLI tarafından hazırlanmıştır.
Kıbrıs , coğrafi konumundan kaynaklı , geçmişten bu güne birçok toplumla etkileşimde bulunmuş, bu etkileşim sonucunda gelişmiş ve kültüre yerleşmiş özellikleriyle ön plana çıkmıştır. Kıbrıs denince akla gelenler unsurlar arasında Kıbrıs mutfağı da dikkat çekicidir. Bu bloğu oluştururken bu konuyu seçmekteki amacım , Kıbrıs'a özgü yemekleri, tatlıları , hamur işlerini tanıtmak , ve bu yiyecekler hakkında bilgi vermektir. Bu yiyeceklerin detaylı tarifinden ziyade, Kıbrıs için önemini , sunum şekillerini , nasıl kullanıldıklarını ön plana çıkarmaya çalışacağım . Diğer ülkelere ya da kültürlere göre farklı tatlar içeren Kıbrıs mutfağı, yapılan yemek ya da hazırlanış stiline göre ülkenin kendi içerisinde de bölgesel farklılıklar gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder